3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Kokosové věnečky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
kokosová moučka 200 g
máslo 200 g
moučkový cukr 80 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout. Tvary tvoříme přes masový mlýnek s nástavcem hvězdičky, stočíme do kroužku a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Věnečky můžeme z poloviny namáčet v čokoládové polevě.

Z tohoto množství je cca 100 ks věnečků o průměru 3 cm.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka s bazalkou

Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...